• Aartsengel ST michaël

Noveenkaars 9 dagen brander. MET AFBEELDING ENGELEN afmeting: 18 X 6,7 CM Al onze noveenkaarsen zijn vervaardigd uit 100% plantaardige oliën er zijn geen chemische toevoegingen gedaan. De kaarsen branden netjes en blaken niet. En zijn leverbaar in 3 , 6 en 9 dagen brander


Michaël is de bekendste onder de engelen. Aartsengel Michaël (Sint-Michiel) komt voor in zowel het Oude als het Nieuwe Testament en ook in de Koran. Daarom heeft Michaël voor zowel Joden, Christenen als Moslims een heilige betekenis.

Michaël is de patroon van de wapendragers, en vanwege zijn weegschaal ook die van de bakkers, de weegmeesters en de apothekers en verder van de ambulanciers, de artiesten, de bankiers, de stervenden, de kruideniers, de paramedici, de zieken, de armen, de zwaardsmeden, de ruiters, de soldaten, de politiemannen, de hoedenmakers, de blik- en tingieters, de wagenmakers, de radiomechanici, de snijders, de glazenmakers, de steenhouwers en de schilders.

Michaël wordt afgebeeld als engel (mens met vleugels) in ridderuitrusting, vaak met helm, (vlammend) zwaard, lans en schild; vaak doorboort hij met zijn lans of speer de draak onder hem. Bij andere gelegenheden is hij te zien met een weegschaal waarop hij de zielen weegt.

De Aartsengel Michaël kan opgeroepen worden voor alle zaken die te maken hebben met carrière, sport, persoonlijke financiën, ambitie, bureaucratie, officiële zaken en de gezondheid van het fysieke lichaam. Evenals Raphaël is hij een genezende engel.

Feestdagen: 
25 april: Michaëls verschijning te Rome
8 mei: Michaëls verschijning op de Berg Gargano;[105]
17 juni: koptische kerk.[Liturgisch Woordenboek kol.1709]
6 september: Michaëls wonderen (oosterse kerk);
29 (& 30) september (katholieke kerk).
16 oktober: Michaëls verschijning Mont St-Michel.
8 november: oosterse kerk.
20 november: koptische kerk.[Liturgisch Woordenboek kol.1709]

Aartsengel ST michaël

  • Merken Spaas kaarsen
  • Model: 9Den015
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 2,95€

  • Excl. BTW: 2,44€

Tags: Beschermengel, engel, Beschermengel Raphaël de genezer, Aartsengel michaël, Aartsengel ST michaël